Det går du glip af: 3 myter om coaching, dine kolleger ville elske at du tror på
For nogen af mine kunder er jeg deres hemmelige våben. Som de ikke vil dele med andre. Af mange årsager. Måske fordi vores samarbejde giver dem et forspring. De vil gerne have at du tror på 3 store myter om coaching. Og takker dig stille for at holde dig væk…
Kend de 3 myter. Få selv fordelene
Myte # 1: Du er svag, hvis du bruger en coach.
Fakta: Det er en total old-school tankegang. Coaching handler om at udvide dit felt. At du får flere tangenter at spille på. At du får tvivlen i dig til at falde til ro. At du sætter dig tydelige mål - både om dig selv og om din rolle. Fordi det hænger sammen. Og så får du værktøjer og strategier til at nå derhen. Lige nu.
“Du har brug for en sparringspartner, som kan se noget andet og noget større....”
Du er modig, når du bruger en coach. Mod til at trække vejret. Se indad. Være ærlig overfor dig selv – og mig. Mærke hvad din kontrol-evne eller dit frihedsønske gør ved dig og andre. Både når det ikke fungerer. Og når det gør. Vi er afhængige af dine dømmekraft og din evne til at dele dine oplevelser. Til gengæld er det, dét værd: Nogle af mine kunder har jeg set i over 11 år. I perioder mere intenst end andre. Andre ser jeg udelukkende i kortere perioder. Begge dele er godt. Men det kræver at du tør.
Myte # 2: Coachen spørger alligevel bare: Hvad synes du selv?
Fakta: Hmm. Det er faktisk et okay spørgsmål. MEN. Hvis vores samarbejde kun handlede om at du selv skulle finde svar og holdninger, ville vi hurtigt blive trætte. Vi kan ikke løse problemer og finde nye løsninger på samme niveau, som de er opstået, sagde Einstein…
Du har brug for en sparringspartner, som kan se noget andet og noget større i dig, din rolle og dit samarbejde med andre. Du går fra vores samtaler med en større indsigt og klarhed end da du kom. Ellers er det ikke pengene værd. Vi skal ud i nogen andre lag for at finde forklaringer og nye løsninger. Vi skal forbinde andre punkter end du selv har gjort. Og du skal udfordres og træde udenfor dét, du normalt sidder fast i og synes er behageligt. Ellers sker der ikke noget nyt.
Vi kan ikke se os selv. Derfor har vi brug for et fortroligt sted, hvor vi kan tale højt, sige dét, som vi normalt ikke siger til andre. Og blive udfordret på hvad der faktisk er muligt.
Myte # 3: Coaching handler jo kun om dig – ikke din forretning
Fakta: Du véd godt, at der er en tæt sammenhæng mellem dig, dit team og de resultater I skaber sammen: Dit humør, dine følelser, dine talenter, din evne til at kommunikere, skabe tillid og vise retning, er afgørende for dit team og jeres forretning. Det svære er at afgøre, hvordan den sammenhæng viser sig, og hvordan du kan optimere den.
Derfor har vi altid hele forretningen med i vores samtaler. Lad os kalde det systemisk coaching. Vi tager altid et større perspektiv med, når vi taler. Dine medarbejdere, jeres mål og strategier, jeres kunder og andre interessenter. Selvom du er vigtig, handler det også om, hvordan du påvirker dem omkring dig. Det er helt afgørende for dig som succesfuld leder. Altså at du kender dine virkemidler og véd hvordan du virker på andre. Der er altid noget du kan gøre bedre. Og som udenforstående siger jeg alt det, jeg oplever, når vi er sammen.
Kom et skridt foran. Ved at træde et skridt tilbage.
Jeg glæder mig til at følge dig.